I got your back

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 17:22

Danielle* stapt tussen de paarden de bak in en meteen zie ik de paarden een beetje gefrustreerd raken en veel gaan bewegen. Ze jagen elkaar een beetje op en om en om maken ze wel contact met Danielle, maar ze maken een drukke indruk. Ik vraag haar wat ze ziet gebeuren en wat dit voor haar betekent. Er is veel herkenning. Ze voelt zich regelmatig opgejaagd en haar huidige werk frustreert haar doordat ze tegen veel muren oploopt en er nog weinig voldoening uit haalt. De spiegeling van de paarden is voor haar heel herkenbaar en als ze dit ziet, raakt dit haar. Zo kan het niet langer. 

 

Op dat moment komt een van de paarden bij haar staan en begint haar rechterkant aan te raken en te likken. Daarmee is voor mij duidelijk dat hier veel spanning zit. Ik vraag of zij dat herkent en wat zij zelf voelt in haar lijf? Danielle geeft aan dat haar rechterbeen erg trilt en zij voelt ook spanning in haar nek en rechterschouder. Ook heeft zij het gevoel dat zij naar voren wordt geduwd en op haar tenen komt te staan. 

 

Wist je dat de rechterkant van het lichaam staat voor Yang energie? Yang is ook wel de mannelijke kant en daarbij hoort o.a. Naar buiten gericht zijn, onszelf kenbaar maken, actief zijn en doen. Op zichzelf mooie kwaliteiten,  maar die het beste tot zijn recht komen als er een goede balans is met het Yin, de linker vrouwelijke kant van het lichaam. Yin zorgt voor naar binnen richten, ontvangen, opladen en zijn. 

 

Terug naar Danielle. Ik vraag haar de beweging in haar lijf te volgen en daarop komt zij in beweging. Ze loopt door de ruimte en ik zie de rust terugkeren bij de paarden. De beweging geeft Danielle ook rust in haar lijf. Na een paar rondjes gelopen te hebben, gaat zij stil staan en ik zie dat er meer rust in haar lijf is ontstaan. De energie is kleiner en weer komt het paard bij haar staan. Dit keer raakt zij vooral de linkerkant van haar lijf aan. Daar mag het meer gaan stromen. Ik vraag haar wat zij kan doen om meer bij haar gevoel te kunnen komen, op te laden en gewoon te kunnen zijn, zonder alle gedachten. Terwijl wij het hier over hebben, loopt het paard weg. De twee paarden lopen achter elkaar een rondje en het ene paard loopt naar een hoek, richt zich op en lijkt naar iets in de verte te kijken. Het andere paard komt in beweging en gaat bij Danielle staan. 

 

Ik vraag haar hoe het zou zijn om haar eigen pad meer te gaan volgen en meer toekomstgericht te kunnen zijn. Dit voelt nog een beetje onwennig. We praten over wat zij hier voor nodig heeft. Op dat moment loopt het paard uit de hoek en stapt twee rondjes met het hoofd naar beneden door de bak. In de kudde doen paarden dit als zij afscheid nemen van een overleden kuddegenoot, een soort van rouwproces. Als ik dit uitleg aan Danielle, geeft zij aan dat het voor haar inderdaad voelt dat zij afscheid van iets moet nemen om de volgende stap te kunnen zetten en er echt voor te kunnen gaan, maar dat zij nog niet zover is in het proces. Het andere paard komt recht achter Danielle staan met haar neus tegen haar rug. Dit ontroert haar direct. Als ik haar vraag wat het is dat haar raakt, geeft zij aan dat zij zich hierdoor enorm gesteund voelt, alsof het paard wil zeggen “ I got your back” . Zij heeft vaak het gevoel overal alleen voor te staan en het voelt heel fijn dat ze even mag leunen. Ze voelt zich gezien, krachtiger en durft een klein stapje op haar eigen pad te gaan zetten. 

 

Daarmee sluiten we voor nu de sessie af. Een volgende keer gaan we kijken naar de stappen die zij zou kunnen gaan zetten om haar eigen pad nog beter te kunnen zien en vooral ook te kunnen gaan volgen. 

 

*Vanwege de privacy is Danielle niet haar echte naam en persoonlijke details zijn fictief.

 

@Copyright Puissance coaching